Projecten

 

Ook kleine en middelgrote projecten kunnen door de nauwe samenwerking met andere partijen berekend, ontworpen en tot stand gebracht worden. Hierdoor kan KlimaaTec u op een breed gebied van dienst zijn. Denkt u hierbij bijvoorbeeld eens aan cascadeopstellingen, schakelkasten en luchtbehandelingsystemen.

Ook voor diverse installatie-, onderhoudswerkzaamheden en service kunt u bij KlimaaTec terecht.

Installatie

Nieuwe installatie of reparatie?
Of het nu gaat om het vervangen van uw Cv-ketel, ventilatiesysteem, radiator in de badkamer of alleen die lekkende radiatorkraan?...... Bij KlimaaTec bent u aan het juiste adres! Ook complete installaties kunnen wij voor u verzorgen. Door een ruime ervaring in woningen maar ook bij projecten zijn er veel mogelijkheden. Door goed advies en de juiste keuze van materialen van goede kwaliteit, bent u verzekerd van een langdurig en goed werkende installatie. “Als u tevreden bent……., dan zijn wij dat ook”.

Voor een impressie van onze dagelijkse werkzaamheden en projecten kunt u HIER een kijkje nemen.

Onderhoud

Waarom is onderhoud belangrijk?
De waarde van onderhoud wordt nog weleens onderschat. Soms wordt dit gewoon vergeten of op een langere termijn geschoven. Wanneer er vervolgens een storing of klacht ontstaat, zijn de gevolgen vaak groot. Helaas komt het dan meestal voor dat de problemen door gebrek aan onderhoud niet simpelweg te verhelpen zijn waardoor de kosten onnodig hoog kunnen uitvallen.

Het nieuwe OK CV label voor veilig en zuinig stoken

Alleen bedrijven die voldoen aan strenge eisen en werken met Energie Service Specialisten mogen onder dit label uw cv-ketel inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is de monteur die het ketelonderhoud bij u thuis uitvoert. Uiteraard is hij hiervoor gediplomeerd. Zo weet u zeker dat het onderhoud aan uw cv-ketel plaatsvindt volgens de voorschriften van de fabrikant. Website OK CV

24uurs Service

Behalve de hieronder beschreven punten, is er nog een groot voordeel van regelmatig onderhoud. Laat u elk jaar uw toestel controleren; dan kunt u gebruik maken van de 24uurs service. Bij KlimaaTec bent u verzekerd dat u als vaste klant binnen 24 uur geholpen wordt wanneer u een urgente storing aan uw toestel heeft. Zo hoeft u niet meer te zoeken naar een betrouwbare installateur tijdens de drukke wintermaanden.

Storingen komen nooit gelegen, zeker niet 's avonds of in het weekend.

Vier belangrijke punten bij onderhoud:

Ongemakken

Bij bijvoorbeeld een CV combiketel zijn er 3 factoren die in dit toestel samen gaan; water, gas en elektriciteit. De toestellen moeten tegenwoordig veel beter presteren betreft zuinigheid, comfort en veiligheid. Dat houdt in dat er steeds meer elektronica bij komt kijken. Bij regelmatig onderhoud kunnen kleine/beginnende lekkages vaak al vroegtijdig geconstateerd en verholpen worden. Dit voorkomt kortsluiting en eventuele wateroverlast.

Veiligheid

Naast onderhoud om ongemakken te voorkomen geeft het natuurlijk ook een gerust gevoel dat het toestel veilig is. Met de huidige technieken en regelgeving wordt er alles aan gedaan om een toestel zo veilig mogelijk te maken. Het blijven echter machines, en die kunnen defect raken. Bepaalde onderdelen zoals branderpakkingen zijn extra slijtagegevoelig. Wanneer deze niet tijdig vervangen worden kan dit voor brand- of smeltgevaar zorgen. Regelmatige controle door een deskundige is dus nooit verkeerd.

Besparen

Wist u dat een schoon en goed afgesteld toestel u ook nog energie en dus geld bespaart? Tijdens het onderhoud krijgt u vaak goede tips of kunt u met uw vragen hierover terecht. Er wordt ook gekeken of uw toestel nog voldoende rendement heeft. Kan uw toestel nog een tijdje mee, of is het binnenkort aan vervanging toe? Ook door een tijdige vervanging kunt u uiteindelijk geld besparen.

Gezondheid

Bij ventilatie- en luchtbehandelingsystemen, komt ook het aspect gezondheid naar voren. Voldoende ventilatie en schone lucht zorgen voor een aangename leefomgeving. Moeheid en hoofdpijn zijn vaak klachten die ontstaan bij een slecht werkende en verouderd systeem. Regelmatig onderhoud, tijdig vervangen van filters en een goede uitleg over de werking van het systeem, voorkomt veel van deze klachten. Ook het laten reinigen van de ventilatiekanalen speelt hierbij een grote rol. Bij afzuigsystemen is het advies om dit elke 10 jaar te laten reinigen. Bij WTW (Warmte-Terug-Win) unit is zelfs het advies om dit elke 5 jaar te laten reinigen.

Projecten

 

Ook kleine en middelgrote projecten kunnen door de nauwe samenwerking met andere partijen berekend, ontworpen en tot stand gebracht worden. Hierdoor kan KlimaaTec u op een breed gebied van dienst zijn. Denkt u hierbij bijvoorbeeld eens aan cascadeopstellingen, schakelkasten en luchtbehandelingsystemen.