Zonne energie
VOOR NIETS GAAT DE ZON OP, MAAK ER GEBRUIK VAN!
Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal beschikbaar en zonlicht is bovendien gratis. Zonne-energie draagt bij aan een schoner milieu en verbetert de energieprestatie van de woning.
De investering van duurzame energiesystemen brengen in eerste instantie hoge kosten met zich mee. Deze investering kan zich vaak pas op langer termijn terugverdienen. Daarom kiest KlimaaTec voor producten die door Nederlandse en West-Europese fabrikanten op de markt worden gezet. De kosten voor deze producten zijn vaak wat hoger. Echter op een termijn van 15 tot 20 jaar is dit geen verkeerde keuze. Er is immers niets fijner dan zekerheid te hebben dat een grote investering gepaard gaat met kwaliteit en garantie.
PV Panelen
PV panelen (Photo-Voltaic), zijn panelen die (zon)licht omzetten naar elektriciteit. Een omvormer vormt deze elektriciteit om naar bruikbare stroom. De opgewekte stroom zorgt voor minder energieverbruik vanuit het net, waardoor de jaarafrekening lager wordt. De stroom die niet gebruikt wordt, vloeit automatisch via de elektriciteitsmeter naar het elektriciteitsnet. Hiermee wordt het elektriciteitsnet als ‘buffer’ gebruikt. De energie die wordt teruggeleverd, wordt ook op de jaarafrekening in mindering gebracht. Een investering in PV panelen is nooit verkeerd en verdiend zich bij juiste plaatsing altijd terug. Na de terugverdientijd brengt het zelfs nog geld op!
Ubbink levert zonne-energie systemen in een totaalpakket. Alle componenten in dit pakket zijn op elkaar afgestemd, zodat de maximale opbrengst wordt behaald.
Zonneboilersysteem
Een zonneboilersysteem heeft behalve panelen voor de zonne-energie ook een boiler welke dient als buffervat. De panelen en het vat zijn van elkaar gescheiden door een warmte spiraal in het vat. De panelen staan hun warmte af aan het water (met glycol) wat door middel van de spiraal dit opslaat in het vat. Zonneboilersystemen kunnen gekozen worden voor zowel gebruik van warmwater of ter ondersteuning van verwarming. Door een dubbele scheiding (bij grote vaten) is ook een combinatie van beide mogelijk. Zodra er onvoldoende warmte bevindt in het vat, wordt het warmwater of cv-water naverwarmt door een (combi)ketel. Doordat er geen teruglevering mogelijk is van energie zoals bij PV panelen, is het berekenen van de juiste installatie grootte bij dit systeem belangrijk. Een te klein systeem brengt niet voldoende warmte op zodat er al snel naverwarmt moet worden. Een te groot systeem bevat daarin tegen te veel ongebruikte warmte waardoor de investering onnodig duur is geworden. Met andere woorden….. de terugverdientijd hangt geheel af van juiste keuze en plaatsing!
HRsolar is een bedrijf dat opgericht is vanuit van der Ende Pompen B.V. Samen met HRsolar kan er berekend worden wat er voor u als klant het beste van toepassing is. Hierdoor bent u verzekerd van een product met een hoog rendement.