Energie en dus het milieu besparen is Hot. Hier spelen de fabrikanten van verwarming, ventilatie en koeling op in en is er steeds meer te verkrijgen op de markt om energie te besparen. Bij KlimaaTec kunt u ook terecht voor een duurzame installatie.

Omdat deze markt enorm in beweging is veranderen de zaken in een snel tempo. Onderstaande informatie is daarom reeds gedateerd maar misschien krijgt u hiermee een betere indruk van uw wensen of doet u een idee op. U kunt ons altijd bellen of mailen met uw vragen over duurzame energie oplossingen!

HRE-Ketel

Een nieuwe categorie in de markt van cv-ketels!

De eerste Hr-ketel werd door Nefit op de markt gebracht. Sindsdien is er veel veranderd in techniek, zuinigheid en comfort. Het concept van de Hr-ketel zoals wij het de laatste jaren kennen is inmiddels uitbedacht. Meer rendement valt er uit dit concept niet te halen.

In de tijd waarin we vandaag de dag leven wordt er plaats gemaakt voor nieuwe technieken. Duurzame energie wordt steeds meer de trend. Dit maal is Remeha een grote stap voor, de eerste HRe ketel  ter wereld voor de consument is een feit.

De Remeha Evita is een HRe ketel waarbij HR voor Hoog Redement staat, en de `e’ voor elektriciteit. Deze MicroWKK ketel (met stirlingmotor) levert stroom zodra er warmtevraag is. In principe is dit het eerste doel bij het  `in werking zijn’ van deze ketel. Zodra er meer warmtevraag nodig is dan de stirlingmotor als restproduct kan leveren, dan komt de hulpbrander ter ondersteuning in bedrijf. Dus ook als combiketel is deze ketel geschikt om u van comfort te voorzien. Behalve het verminderen van de CO2 uitstoot, levert dit toestel dus ook voordelen op die op de energienota zijn terug te zien. Lees HIER meer over de Evita van Remeha.

Zonne energie

VOOR NIETS GAAT DE ZON OP, MAAK ER GEBRUIK VAN!

Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal beschikbaar en zonlicht is bovendien gratis. Zonne-energie draagt bij aan een schoner milieu en verbetert de energieprestatie van de woning.

De investering van duurzame energiesystemen brengen in eerste instantie hoge kosten met zich mee. Deze investering kan zich vaak pas op langer termijn terugverdienen. Daarom kiest KlimaaTec voor producten die door Nederlandse en West-Europese fabrikanten op de markt worden gezet. De kosten voor deze producten zijn vaak wat hoger. Echter op een termijn van 15 tot 20 jaar is dit geen verkeerde keuze. Er is immers niets fijner dan zekerheid te hebben dat een grote investering gepaard gaat met kwaliteit en garantie.

PV Panelen

PV panelen (Photo-Voltaic), zijn panelen die (zon)licht omzetten naar elektriciteit. Een omvormer vormt deze elektriciteit om naar bruikbare stroom. De opgewekte stroom zorgt voor minder energieverbruik vanuit het net, waardoor de jaarafrekening lager wordt. De stroom die niet gebruikt wordt, vloeit automatisch via de elektriciteitsmeter naar het elektriciteitsnet. Hiermee wordt het elektriciteitsnet als ‘buffer’ gebruikt. De energie die wordt teruggeleverd, wordt ook op de jaarafrekening in mindering gebracht. Een investering in PV panelen is nooit verkeerd en verdiend zich bij juiste plaatsing altijd terug. Na de terugverdientijd brengt het zelfs nog geld op!

Ubbink levert zonne-energie systemen in een totaalpakket. Alle componenten in dit pakket zijn op elkaar afgestemd, zodat de maximale opbrengst wordt behaald.

Zonneboilersysteem

Een zonneboilersysteem heeft behalve panelen voor de zonne-energie ook een boiler welke dient als buffervat. De panelen en het vat zijn van elkaar gescheiden door een warmte spiraal in het vat. De panelen staan hun warmte af aan het water (met glycol) wat door middel van de spiraal dit opslaat in het vat. Zonneboilersystemen kunnen gekozen worden voor zowel gebruik van warmwater of ter ondersteuning van verwarming. Door een dubbele scheiding (bij grote vaten) is ook een combinatie van beide mogelijk. Zodra er onvoldoende warmte bevindt in het vat, wordt het warmwater of cv-water naverwarmt door een (combi)ketel. Doordat er geen teruglevering mogelijk is van energie zoals bij PV panelen, is het berekenen van de juiste installatie grootte bij dit systeem belangrijk. Een te klein systeem brengt niet voldoende warmte op zodat er al snel naverwarmt moet worden. Een te groot systeem bevat daarin tegen te veel ongebruikte warmte waardoor de investering onnodig duur is geworden. Met andere woorden….. de terugverdientijd hangt geheel af van juiste keuze en plaatsing!

HRsolar is een bedrijf dat opgericht is vanuit van der Ende Pompen B.V. Samen met HRsolar kan er berekend worden wat er voor u als klant het beste van toepassing is. Hierdoor bent u verzekerd van een product met een hoog rendement.

Bent u geïnteresseerd en/of wenst u meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Helaas zijn de meeste subsidies via de overheid vanwege de recente bezuinigingen verdwenen. Toch kan een aantal duurzame installaties nog interessant zijn om ook geld te besparen. Sommige gemeentes verstreken nog wel subsidie voor bepaalde installaties. Hiervoor kunt u vaak terecht via de website van uw gemeente.